parallax background

Dobrodošli u
Miomirisnu butigu

Miomirisne esencije našega otoka zabilježene su u našim rukotvorinama.
Vama za sjećanje, vašim dragima na dar.

Tako jednostavno, a tako drukčije, miomirisnije. Miomirisni otočki vrt kreira i izrađuje miomirisne rukotvorine i suvenire isključivo iz miomirisnog bilja i drugih prirodnih sirovina porijeklom s našega Otočja. Dio rukotvorina već je stekao zaštićeni naziv ''Hrvatski otočki proizvod'', a većina ima potvrdu ''Izvorni lošinjski suvenir''. Svi se uklapaju u gradski projekt ''Miomirisi i okusi Lošinja''. Neki najorginalniji zaštićeni su autorskim patentom poput ''Lošinjskog čaja'' i biljnog likera ''Moj otok''. Naše rukotvorine možete vidjeti, i okusiti i nabaviti u miomirisnoj kućici u Vrtu. Dio rukotvorina također se može naručiti i putem interneta.

parallax background

parallax background

Miomirisni čajevi i slatkice

Većina lošinjskih miomirisnica je ljekovita. Od njih pripremamo ukusne čajeve. Brojne su medonosne, velik broj ih je jestivih: od njihovih miomirisnih plodova kuhamo džemove, marmelade, pečemo pekmeze i suhe kolačiće i još mnogo toga miomirisnoga. Posebno ljekovita slastica - miomirisni sirup od lošinjskog bora.


„Lošinjski izvorni proizvod“ iz Vrta - nešto posebno, lošinjsko, miomirisno!
Miomirisno poslastice bez primjesa!

Miomirisni
čajevi

Miomirisne
zasladice

Miomirisni likeri i žestice

Od mirišljavog bilja i biljnih voćnih plodova ubranih isključivo na lošinjskom otočju. Spravljeno po domaćoj tradicionalnoj recepturi. Ispitano i odobreno od Zavoda za zdravstvo. Likeri od lošinjskog limuna i naranče, od mirte - svijetli i tamni, od kadulje, masline... Domaće voćne i biljne rakije: od smokve, od smrike, od lošinjskih trava. Aperitivi i dižestivi. Raspoložuju i opuštaju mirisom.

Likeri od limuna, naranče, masline, mirte (svijetli i tamni), kadulje… Žestice od smokve, lošinjskih trava, smrike…

Od voća, mirišljavog bilja i biljnih plodova ubranih isključivo po lošinjskom otočju. Spravljeno po tradicijskoj obiteljskoj recepturi i miomirisnoj mašti autora. Ispitano i odobreno od Zavoda za javno zdravstvo.


Živjeli!

Miomirisni
likeri

Miomirisne
žestice

Miomirisna njega duha i tijela

Vrtni miomirisi šire se uzduhom, neki i na jako daleko: u sjećanju naših gostiju ili iz naših kozmetičkih pripravaka i omirišivača prostora. Mirišu dugo iz suhih cvjetnih stručaka, iz plama mirisnih svijeća, iz mirisnih školjki i mirisnih ruža. Zrače iz mirišljavih ulja i vodica, mirisnih krema i balzama... Vape za povratkom u miomirisni (k)raj.

Kako na koži primijeniti lavandino ulje?

o je jedino eterično ulje koje nerazblaženo može na kožu. Služi kao blagi antiseptik (ranice na koži, ubodi insekata). Kap ulja pod nosnice prije spavanja spriječava prehlade.

Za smirenje, utrljaj kap ulja na sljepoočnice!

LOŠINJSKO PODMORJE
Domaći maslinov sapun

Izrađen od otočkog maslinovog ulja na starinski način. U raznim oblicima morske faune. Težina 20 gr.

MORSKA ROSA
Ružmarinova vodica

Hidrolat ružmarina osvježava: potiče cirkulaciju, jača korijen kose. Količina: 60 ml.

LOŠINJSKO SUNCE
Ulje od smilja

Izvanredno oporavlja suhu i umornu kožu: krijepi je i osnažuje. Učinkovit kod tretiranja ožiljaka. 2 ml.

LOŠINJSKA SOL
Morska miomirisna sol

Krupna Jadranska sol sa suhim listićima lošinjskih mirisnica: opušta, sjeća na ljeto. „Lo-šinj-ska sol meni ne nanosi bol…“

Miomirisni i
ugođaji

Rukotvorine šaljemo po čitavoj Hrvatskoj.

Minimalna narudžba 100 kuna. Naručujete putem naše e-adrese. Plaćate općom uplatnicom (virmanom). Dostava robe HPekpresom najkasnije 72 sata po primitku uplate. Primamo i narudžbe za i iz inozemstva.